Plýtvání potravinami ve školních jídelnách

Autoři

  • Zdeněk Talácko

DOI:

https://doi.org/10.14712/18023061.604

Klíčová slova:

Vzdělání; spotřeba potravin; plýtvání; školní jídelny

Abstrakt

Moderní doba nese s sebou ruku v ruce dostatek prakticky všeho. Máme všeho takový přebytek, že i využití potravin beze zbytku je prakticky nemožné; také úprava a příprava pokrmů je stále rychlejší. Tento článek se zabývá plýtváním ve školních jídelnách. Jsou to hlavně děti, které ve školách bez dostatečné kontroly rodičů a učitelů jídlem plýtvají. Je však na každém z nás, jakým způsobem budeme ke stravování přistupovat – můžeme se vzdělávat a zajímat se o danou problematiku. Zároveň musíme obecně povědomí o škodlivosti plýtvání a nevyužívání zdrojů šířit dále. Pokud se bude dařit tuto věkovou kategorii vzdělávat a učit, jak s potravinami nakládat, můžeme do budoucna zlepšit i celkovou situaci s využíváním potravin.

Metriky

Metriky se nahrávají ...

Reference

Stahování

Publikováno

28. 09. 2020

Jak citovat

Talácko, Z. (2020). Plýtvání potravinami ve školních jídelnách. Envigogika, 15(1). https://doi.org/10.14712/18023061.604

Číslo

Sekce

Inspirace